22 decembrie, 2016

2. Vestea nasterii Sf. Ioan Botezatorul





Vestirea nasterii Sfântului Ioan Botezatorul

 
(Luca, Cap. 1, 5-23)


Dumnezeu fagaduieste lui Zaharia un fiu. – Era în zilele lui Irod, regele Iudeii, un preot cu numele de Zaharia, din ceata preoteasca a lui Abia, iar femeia lui era din fiicele lui Aaron si se numea Elisabeta. Si erau amândoi drepti înaintea lui Dumnezeu, umblând fara prihana în toate poruncile si rânduielile Domnului. Dar nu aveau nici un copil, deoarece Elisabeta era stearpa si amândoi erau înaintati în zilele lor. Si pe când Zaharia slujea înaintea lui Dumnezeu, în rândul saptamânii sale.a iesit la sorti, dupa obiceiul preotiei, sa tamâieze, intrînd în templul Domnului. Iar toata multimea poporului, în ceasul tamâierii, era afara si se ruga. Si I s-a aratat îngerul Domnului, stand de-a dreapta altarului tamâierii. Si vazându-l, Zaharia s-a tulburat si frica a cazut peste el.











      Iar îngerul a zis catre el “Nu te teme , Zaharia, pentru ca rugaciunea ta a fost ascultata si Elisabeta, femeia ta, îti va naste un fiu si-l vei numi Ioan. Si bucurie, si veselie vei avea si, de nasterea lui, multi se vor bucura. Caci va fi mare înaintea Domnului; nu va bea vin, nici sichera si înca din pântecele mamei sale se va umple de Duh Sfânt. Si pe multi din fiii lui Israel îi va întoarce la Domnul Dumnezeul lor. Si va merge înaintea Lui cu Duhul si cu puterea lui Ilie, ca sa întoarca inimile parintilor spre copii si pe cei neascultatori la întelepciunea dreptilor, ca sa gateasca Domnului un popor desavârsit“.
     Zaharia se îndoieste si este pedepsit. – Si a zis Zaharia catre înger: “Dupa ce voi cunoaste aceasta? Caci eu sânt batrân si femeia mea este înaintata în zilele ei”.
     Si îngerul, raspunzând, i-a zis: “Eu sânt Gavriil, cel ce sta înaintea lui Dumnezeu. Si sânt trimis sa graiesc catre tine si sa-ti binevestesc acestea. Iata vei fi mut si nu vei putea sa vorbesti pâna în ziua când vor fi acestea, pentru ca n-ai crezut în cuvintele mele, care se vor împlini la timpul lor”.
      Si poporul astepta pe Zaharia si se mira ca întârzie în templu. Si iesind, nu putea sa vorbeasca. Si ei au înteles ca a vazut vedenie în templu; si el le facea semne si a ramas mut.
     Si când s-au împlinit zilelee slujirii lui la templu, s-a dus la casa sa.
Nu fii necredincios.




Prezentare: Adina Parasca



















































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu