04 aprilie, 2017

93. Vindecarea lui Enea. Învierea Tabitei

Petru vindecă pe slăbănogul Enea. – Deci Biserica, în toată Iudeea şi Galileea şi Samaria,
avea pace, zidindu-se şi umblând în frica de Domnul, şi sporea prin mângâierea Duhului Sfânt.
Şi trecând Petru pe la toţi, a coborât şi la sfinţii care locuiau în Lida. Şi acolo a găsit un om, anume Enea, care de opt ani zăcea în pat, fiindcă era paralitic.
Şi Petru i-a zis: “Enea, te vindecă Iisus Hristos. Ridică-te şi strânge-ţi patul “. Şi îndă s-a ridicat.
Şi l-au văzut toţi cei ce locuiau în Lida şi în Saron, care s-au şi întors la Domnul.
Petru învie pe Tavita. – Iar în Iope era o uceniţă, cu numele Tavita, care, tâlcuindu-se, se zicea Căprioară. Aceasta era plină de fapte bune şi de milosteniile pe care le făcea. Şi în zilele acelea, ea s-a îmbolnăvit şi a murit. Si, scăldând-o, au pus-o în camera de sus.
Şi, fiind aproape Lida de Iope, ucenicii, auzind că Petru este în Lida, au trimis pe doi bărbaţi la el, rugându-l: „Nu pregeta să vii până la noi”. Şi Petru, sculându-se, a venit cu ei.
Când a sosit, l-au dus în camera de sus şi l-au înconjurat toate văduvele, plângând şi arătând cămăşile şi hainele câte le făcea Căprioara, pe când era cu ele.
Şi Petru, scoţând afară pe toţi, a îngenunchiat şi s-a rugat şi, întorcându-se către trup, a zis: „Tavita, scoală-te!” Iar ea şi-a deschis ochii şi, văzând pe Petru, a şezut. Şi, dându-i mâna, Petru a ridicat-o şi, chemând pe văduve, le-a dat-o vie.
Şi s-a făcut cunoscută aceasta în întreaga Iope şi mulţi au crezut în Domnul.
Nimeni nu poate să facă aşa minuni, dacă nu va fi Dumnezeu cu el (Ioan, III, 2).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu