04 aprilie, 2017

51. Iisus în Ierusalim la sărbătoarea Înnoirilor

Iisus mărturisește că este Fiul lui Dumnezeu. – Și, era atunci la Ierusalim sărbătoarea Înnoirii templului și era iarnă. Iar Iisus Se plimba în templu, prin pridvorul lui Solomon.
Și L-au împresurat Iudeii și Îi ziceau: „Până când ne scoți sufletul? Dacă Tu ești Hristosul, spune-o nouă fără sfială”.
Iisus le-a răspuns: „V-am spus și nu credeți. Lucrurile pe care le fac în numele Tatălui Meu, acestea mărturisesc despre Mine. Dar voi nu credeți, pentru că nu sânteți dintre oile Mele. Oile Mele ascultă de glasul Meu, și Eu le cunosc pe ele, și ele vin după Mine. Și Eu le dau viață veșnică și nu vor pieri în veac, și din mâna Mea nimeni nu le va răpi”.
Iudeii voiesc să-L lovească cu pietre. – Iarăși au luat pietre Iudeii ca să arunce asupra Lui.
Iisus le-a răspuns: „Multe lucrui bune v-am arătat vouă de la Tatăl Meu. Pentru care din ele, aruncați cu pietre asupra Mea?”
I-au răspuns Iudeii: „Nu pentru lucru bun aruncăm cu pietre asupra Ta, ci pentru hulă și pentru că Tu, om fiind, Te faci pe Tine Dumnezeu”.
Zis-a Iisus: „Dacă nu fac lucrurile tatălui Meu, să nu credeți în Mine, iar dacă le fac, chiar dacă nu credeți în Mine, credeți în aceste lucruri, ca să știți și să cunoașteți că Tatăl Meu este în Mine și Eu în Tatăl”.
Căutau deci iarăși să-L prindă, și Iisus a scăpat din mâna lor.
Voi nu credeți, pentru că nu sânteți din oile Mele; oile Mele asculă de glasul Meu (Ioan X, 26-27).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu