04 aprilie, 2017

59. Iisus şi pruncii. Bogaţii


Iisus iubește pruncii. – Și aduceau la El și pruncii, ca să se atingă de ei. Iar ucenicii, văzând, Îl certau. Iisus însă i-a chemat la Sine, zicând: „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți, căci împărăția lui Dumnezeu este a unora ca aceștia. Adevărat grăiesc vouă: Cine nu va primi împărăția lui Dumnezeu, ca un prunc, nu va intra în ea”.
Bogățiile împiedică pe om de a urma lui Iisus. - Și L-a întrebat un fruntaș, zicând: „Învățătorule bun, ce să  fac ca să moștenesc viața cea de veci?” Iar Iisus i-a zis: „Pentru ce Mă numești bun? Nimeni nu este bun decât unul Dumnezeu. Știi Poruncile: Să nu săvârșești adulter, să nu ucizi, să nu furi, să nu mărturisești strâmb, cinstește pe tatăl și pe mama ta”. Iar el a zis: „Toate acestea le-am păzit din tinerețile mele”. Auzind, Iisus i-a zis: „Încă una îți lipsește: vinde toate câte ai și le împarte săracilor, și vei avea comoară în ceruri, şi vino și urmează Mie”. Iar el, auzind aceasta, s-a întristat, căci era foarte bogat.
Și, văzându-l întristat, Iisus a zis: „Cât de greu vor intra cei ce au averi, în împărăția lui Dumnezeu! Că mai lesne este a trece cămila prin urechile acului decât să intre bogatul în împărăția lui Dumnezeu. Zis-au cei ce ascultau: „Și cine poate să se mânuiască?” Iar El a zis: „Cele ce sânt cu neputință la oameni sânt cu putință la Dumnezeu”.
Săracii de bunăvoie vor avea răsplată veșnică. – Iar Petru a zis: „Iată, noi, lăsând toate ale noastre, am urmat Ție. Ce oare va fi nouă? ” Iar el le-a zis: „Adevărat zic vouă că voi cei ce Mi-ați urmat Mie, la înnoirea lumii, când Fiul Omului va ședea pe tronul slavei Sale, veți ședea și voi pe douăsprezece tronuri, jdecând cele douăsprezece seminții ale lui Israel. Și oricine a lăsat frați sau surori sau tată sau mamă sau femeie sau copii sau țarine, sau case, pentru numele Meu, înmulțit va lua înapoi și va moșteni viața veșnică”.
La nimic nu folosește bogăția în ziua mâniei, numai dreptatea mântuiește de moarte (Pilde XI, 4).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu