04 aprilie, 2017

33. Întâia trimitere a Apostolilor


Iisus are milă de mulțime . - Și Iisus străbătea toate cetățile și satele, învățând în sinagogile lor, propovăduind Evanghelia împărăției și vindecând toată boala și toată neputința în popor.
Și, văzând mulțimile, I s-a f-cut milă de ele, că erau necăjite și rătăcite ca niște oi care n-au păstor.
Atunci a zis ucenicilor Săi: „Secerișul e mult, dar lucrătorii sânt puțini. Rugați, deci, pe Domnul secerișului, ca să scoată lucrători la secerișul Său”.
Iisus trimite pe Apostoli. – Atunci , a chemat Iisus la Sine pe cei doisprezece Apostoli și a început să-I trimită câte doi, dându-le lor putere asupra duhurilor celor necurate, ca să le scoată și să tămăduiască orice boală și orice neputință. Pe acești doisprezece i-a trimis Iisus, poruncindu-le lor aceasta: „În calea păgânilor să nu mergeți și în vreo cetate de Samarineni să nu intrați; ci mai degrabă mergeți către oile cele pierdute ale lui Israel. Si mergând, propovăduiți, zicând: S-a apropiat împărăția cerurilor. Tămăduiți pe cei neputincioși, înviați pe cei morți, curățiți pe cei  leproși, demonii scoateți-i; în dar ați luat, în dar să dați.
În orice cetate sau sat veți intra, cercetați cine este în el vrednic și acolo rămâneți până ce veți ieși.
Și, intrând în casă, urați-i, zicând: „Pace casei acesteia”.
Și, dacă este casa aceea vrednică, vină pacea voastră peste ea; iar de nu este vrednică, pacea voastră întoarcă-se la voi”.
Apostolii pleacă la propovăduire. - Și ieșind, ei propovăduiau tuturor să se pocăiască. Și scoteau mulți oameni și ungeau cu untdelemn pe mulți bolnavi și-i vindecau.
Împreună lucrători ai lui Dumnezeu sântem noi (Corinteni III,9).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu