04 aprilie, 2017

77. Învierea Domnului Iisus Hristos

Iisus iese din mormânt. – Biruind puterea morţii şi sfărâmând încuietorile iadului, Iisus a înviat a treia zi în revărsatul zorilor, şi a ieşit cu slavă din mormânt.


Şi iată, s-a făcut cutremur mare, că îngerul Domnului, coborând din cer şi venind, a prăvălit piatra şi şedea deasupra ei. Şi înfăţişarea lui era ca fulgerul şi îmbrăcămintea lui albă ca zăpada.
Şi de frica lui s-au cutremurat străjerii şi s-au făcut ca morţi.
Mironosiţele vin la mormânt. – Şi după ce a trecut ziua sâmbetei, Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov, şi Salomeea, au cumpărat miresme, ca să vină să-L ungă. Şi dis-de-dimineaţă, în prima zi a săptămânii (Duminică), pe când răsărea soarele, au venit la mormânt. Şi ziceau între ele: „Cine ne va prăvăli nouă piatra de la uşa mormântului?” Dar, ridicându-şi ochii, au văzut că piatra fusese răsturnată; căci era foarte mare.
Şi intrând în mormânt, au văzut un tânăr şezând în partea dreaptă, îmbrăcat în veşmânt alb,   şi s-au spăimântat.
Iar el le-a zis: „Nu vă spăimântaţi! Căutaţi pe Iisus Nazarineanul cel răstignit? A înviat! Nu este aici. Iată locul unde a fost pus. Dar mergeţi şi spuneţi ucenicilor Lui şi lui Petru că merge în Galileea, mai înainte de voi; acolo Îl veţi vedea, după cum v-am spus”.
Petru şi Ioan aleargă la mormânt. – Atunci a alergat Maria Magdalena de la mormânt la Simon-Petru şi la celălalt ucenic pe care-l iubea Iisus, şi le-a zis: „Au luat pe Domnul din mormânt şi nu ştiu unde L-au pus”. Deci a ieşit Petru si celălalt ucenic şi au venit la mormânt.
Şi alergau amândoi; dar celălalt ucenic, alergând înainte, mai repede decât Petru, a sosit cel dintâi la mormânt. Şi, aplecându-se, a văzut giulgiurile puse jos, dar n-a intrat.
A sosit şi Simon-Petru, urmând după el, şi a intrat în mormânt şi a văzut giulgiurile puse jos, iar mahrama, care fusese pe capul Lui, nu era pusă împreună cu giulgiurile, ci înfăşurată, la o parte, într-un loc.
Atunci a intrat şi celălalt ucenic care sosise întâi la mormânt şi a văzut şi a crezut. Căci încă nu ştiau Scriptura, că Iisus trebuie să învieze din morţi-
Şi s-au dus ucenicii iarăşi la ai lor.
Unde îţi este, moarte, biruinţa ta? Unde îţi este, moarte, boldul tău? (I Cor. XV, 55).




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu