04 aprilie, 2017

29. Mirul femeii păcătoase


O femeie păcătoasă unge cu mir pe Domnul. - Și, iată, era în cetata o femeie păcătoasă și, aflând că șade la masă în casa fariseului, a adus un alabastru cu mir. Și, stând la spate, lângă picioarele Lui, plângând, a început sa ude cu lacrimi picioarele Lui, și cu părul capului ei le stergea, Și săruta picioarele Lui și le ungea cu mir.
       Iisus ia apărarea acestei femei. - Și văzând fariseul care-L chemase a zis în sine: „Acesta, de ar fi prooroc, ar sti cine e și ce fel e femeiea care se atinge de El, că este păcătoasă”.
       Și, răspunzând, Iisus a zis către el: „Simone, am să-ți spun ceva”. „Învățătorule, spune”, zise el.
       „Un cămătar avea doi datornici. Unul era dator cu cinci sute de dinari, iar celălalt cu cincizeci; dar, neavând ei cu ce să plătească, i-a iertat pe amândoi. Deci, care dintre ei îl va iubi mai mult?”
       Simon, răspunzând, a zis: „Socotesc că acela căruia i-a iertat mai mult”. Iar El i-a zis: „Drept ai judecat”.
       Și, întorcându-se către femeie, a zis lui Simon: „Vezi pe femeia aceasta?  Am intrat în casa ta și apă pe picioare nu Mi-ai dat; ea însă cu lacrimi Mi-a udat picioarele și le-a șters cu părul ei. Sărutare nu Mi-ai dat; ea însă, de când am intrat, n-a încetat să-Mi sărute picioarele. Cu untdelemn capul Meu nu L-ai uns; ea însă cu mir Mi-a uns picioarele. De aceea îți zic: Iertate sânt păcatele ei cele multe, că mult a iubit. Iar cui se iartă puțin, puțin iubește”.
       Și a zis ei: „Iertate îți sânt păcatele”.
       Și au început cei ce ședeau împreună la masă să zică în sine: „Cine este Acesta care iartă păcatele?”
       Iar către femeie a zis: „Credința ta te-a mântuit; mergi în pace”.
       Trestia frântă nu o va zdrobi și inul ce fumegă nu-l va stinge (Isaia XLII, 3).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu