23 decembrie, 2016

Întruparea Cuvântului Celui veșnic


















        Cuvântul cel veșnic este Dumnezeu. – La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul. Acesta era întru început la Dumnezeu.

        Cuvântul dă ființă și viață. – Toate prin El s-au făcut și fără de El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut. Întru El era viața, si viața era lumina oamenilor. Și lumina luminează în întuneric și întunericul nu a cuprins-o.

        Ioan este Înaintemergătorul lui Hristos. – Fost-a om trimis de la Dumnezeu, numele lui era Ioan. Acesta a venit spre mărturie, ca să mărturisească despre Lumină, ca toți să creadă prin el. Nu era el Lumina, ci ca să mărturiseasc despre Lumină.
       Cel ce primeste pe Dumnezeu întrupat primește dar. – Cuvântul era Lumina cea adevărată care luminează pe tot omul care vine în lume. În lume era și lumea prin El s-a făcut, dar lumea nu L-a cunoscut. Întru ale Sale a venit dar ai Sai nu L-au primit. Si celor câți L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat puterea ca să se facă fii ai lui Dumnezeu, care nu din sânge, nici din dorința trupească, nici din dorința bărbătească, ci de la Dumnezeu s-au născut. Și Cuvântul S-a făcut trup si S-a sălășluit între noi și am văzut Slava Lui, slavă ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har și de adevăr.


Gravurile aparțin autorilor occidentali: Destunio, Dore, Ecker, Roggenbauch, Krampon si Fleischmann.
 

Prezentare: Adina Parasca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu