22 decembrie, 2016

8. Magii de la Rasarit


Magii de la Rasarit


(Matei, Cap. 2, 1-12)

Magii cauta Pruncul la Ierusalim. – Iar daca S-a nascut Iisus în Betleemul Iudeii, în zilele lui Irod regele, iata magii de la rasarit au venit în Ierusalim, întrebând:




 “Unde este regale Iudeilor, Cel ce S-a nascut ? Caci am vazut la rasarit steaua Lui si am venit sa ne închinam Lui.”

Si auzind, regale Irod s-a tulburat si tot Ierusalimul cu el; si auzind pe toti arhiereii si carturarii poporului, i-a întrebat: “Unde este sa Se nasca Hristos?”

Iar ei i-au zis: “În Betleemul Iudeii, ca asa este scris de proorocul: „Si tu, Betleeme, pamântul lui Iuda, nu esti nicidecum cel mai mic între capeteniile lui Iuda, caci din tine va iesi Conducatorul, Care va paste pe poporul Meu Israel”.

Atunci Irod a chemat în ascuns pe magi si a aflat de la ei lamurit în ce vreme s-a aratat steaua si, trimitându-i la Betleem, le-a zis: “Mergeti si cercetati cu de-amanuntul despre Prunc si, daca Îl veti afla, vestiti-mi si mie, ca, venind si eu, sa ma închin Lui”.

Magii gasesc Pruncul la Betleem. – Iar ei, ascultând pe rege, au plecat si, iata, steaua pe care o vazusera în Rasarit mergea înaintea lor, pâna ce a venit si a stat deasupra, unde era Pruncul.

Si vazând ei steaua, s-au bucurat cu bucurie mare foarte.

Si, intrând în casa, au vazut pe Prunc împreuna cu Maria, mama Lui, si, cazând la pamânt, s-au închinat Lui; si deschizând visteriile lor, I-au adus Lui daruri: aur, tamâie si smirna.

Iar luând înstiintare în vis sa nu se mai întoarca la Irod, pe alta cale s-au dus în tara lor.
Si de vor închina Lui toti împaratii pamântului, toate neamurile vor sluji Lui (Ps. LXXI, 11)


Prezentare: Adina Parasca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu