22 decembrie, 2016

7. Aducerea lui Iisus în Biserica


Aducerea lui Iisus în Biserica
 

(Luca, Cap. 2, 22-38)

Pruncul este adus în Biserica. – Si când  s-au împlinit zilele curatirii lor, dupa legea lui Moise, L-au adus pe Prunc la Ierusalim, ca sa-L puna înaintea Domnului, precum era scris în Legea Domnului,



ca orice întâi-nascut de parte barbateasca sa fie închinat Domnului, si sa dea jertfa, precum s-a zis în Legea Domnului, o pereche de turturele sau doi pui de porumbel.

      Simeon întâmpina pe Mântuitorul lumii. – Si iata, era un om în Ierusalim, cu numele de Simeon; si omul acesta era drept si temator de Dumnezeu, asteptând mângâierea lui Israel, si Duhul Sfânt era asupra lui.

      Lui  i se vestise de catre Duhul Sfânt ca nu va vedea moartea pâna ce nu va vedea pe Hristosul Domnului.

      Si din Indemnul Duhului a venit la templu; si când parintii au adus înauntru pe Pruncul Iisus, ca sa faca pentru El dupa obiceiul Legii, el L-a primit în bratele sale si a binecuvântat pe Dumnezeu si a zis:

      “Acum, slobozeste pe robul Tau, Stapâne, dupa cuvântul Tau, în pace, ca ochii mei vazura mântuirea Ta, pe care ai gatit-o înaintea fetei tuturor popoarelor; Lumina spre descoperirea neamurilor si slava poporului Tau Israel”

      Proorocia lui Simeon. – Iar Iosif si mama Lui se mirau de ceea ce se vorbea despre Prunc.

      Si i-a binecuvântat Simeon si a zis catre Maria, mama Lui: “Iata, Acesta este pus spre caderea si  spre  ridicarea  multora din Israel si ca un semn care va stârni împotriviri; si prin sufletul tau va trece sabie, ca sa se descopere gândurile din multe inimi”.

Proorocita Ana binecuvânteaza pe Domnul. – Si era si Ana proroocita, fiica lui Fanuel, din semintia lui Aser, ajunsa la adânci batrânete si care traise cu barbatul ei sapte ani de la fecioria sa. Ea era vaduva, în vârsta de optzecisipatru de ani, si nu se departa de templu, slujind noaptea si ziua în post si în rugaciuni. Si venind si ea în acel ceas, lauda pe Dumnezeu si vorbea despre Prunc tuturor celor ce asteptau mântuire în Ierusalim.
            Eu voi umple casa aceasta de slava si în locul acesta voi darui pacea.




Prezentare: Adina Parasca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu