22 decembrie, 2016

9. Uciderea pruncilor din Betleem


Uciderea pruncilor din Betleem
 
(Matei, Cap. 2, 13-23)
Sfânta familie fuge în Egipt. – Dupa plecarea magilor, iata îngerul Domnului se arata în vis lui Iosif, zicând:


“Scoala-te, ia Pruncul si pe mama Lui si fugi în Egipt si stai acolo pâna ce-ti voi spune, fiindca Irod are sa caute Pruncul ca sa-L ucida”.
Si Iosif sculându-se, a luat noaptea Pruncul si pe mama Lui si a plecat în Egipt.
Si au stat acolo pâna la moartea lui Irod, ca sa se îmmplineasca cuvântul spus de Domnul, prin proorocul : “Din Egipt am chemat pe Fiul Meu”.
Irod pune sa ucida pruncii. – Iar când Irod a vazut ca a fost amagit de magi, s-a mâniat foarte tare si trimitând, a ucis pe toti pruncii care erau în Betleem si în toate hotarele lui, de doi ani si mai în jos, dupa timpul pe care îl aflase de la magi.
Atunci s-a împlinit cuvântul spus de Ieremia proorocul:
“Glas în Rama s-a auzit, plângere si tânguire multa; Rahela plângea pe fiii sai si nu voia sa se mângâie, pentru ca nu mai sânt”.
Întoarcerea sfintei familii la Nazaret. – Dupa moartea lui Irod, iata ca îngerul Domnului s-a aratat în vis lui Iosif, în Egipt si i-a zis: “Scoala-te, ia Pruncul si pe mama Lui si mergi în pamântul lui Israel, caci au murit cei ce cautau sa ia viata Pruncului”. Iosif, sculându-se, luat Pruncul si pe mama Lui si a venit în pamântul lui Israel.
Si auzind ca domneste Arhelau în Iudeea, în locul lui Irod, tatal sau, s-a temut sa mearga acolo si, luând porunca în vis, s-a dus în partile Galileii.
Si a venit si a locuit în orasul numit Nazaret, ca sa se împlineasca ceea ce s-a spus prin prooroci, ca Nazarineanul Se va chema.
Iar  Copilul crestea si Se întarea cu duhul, umplându-Se de intelepciune, si harul lui Dumnezeu era asupra Lui
Iata, Dumnezeule, vin sa fac voia Ta (Ps. XXXIX, 11).




Prezentare: Adina Parasca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu