04 aprilie, 2017

28. Trimişii lui Ioan


Iisus dă mărturie despre Sine însuși. - Și au vestit lui Ioan ucenicii lui despre toate acestea.
       Și chemând la sine pe doi dintre ucenicii săi, Ioan i-a trimis către Domnul, zicând: ”Tu ești Cel ce va să vină sau să așteptăm pe altul?”
       Și ajungând la El, acei bărbați au zis: „Ioan Botezătorul ne-a trimis la Tine, zicând: Tu ești Cel ce va să vină sau să așteptăm pe altul?”
       Și în acel ceas El a vindecat pe mulți de boli și de răni și de duhuri rele și multor orbi le-a dăruit vederea,
       Și, răspunzând, le-a zis: „Mergeți și spuneți lui Ioan cele ce ați văzut și cele ce ați auzit: Orbii văd, schiopii umblă, leproșii se curățesc, surzii aud, morții înviază și săracilor li se binevestește. Și fericit este acela care nu se va sminti întru Mine”.
       Iisus mărtusisește despre Ioan. – Iar după ce trimișii lui Ioan au plecat, El a început să vorbească mulțimilor despre Ioan.: „Ce ați ieșit să priviți în pustie? Oare trestie clătinată de vânt? Dar ce ați ieșit să vedeți? Oare om îmbrăcat în haine moi? Iată, cei ce petrec în haine scumpe și în desfătare sânt în casele regilor.
       Dar ce ați ieșit să vedeți? Oare prooroc? Da! Zic vouă: și mai mult decât un prooroc. Acesta este cel despre care s-a scris: Iată trimit înaintea feței Tale pe îngerul Meu, care va găti calea Ta, înaintea Ta.
       Zic vouă: Între cei născuți din femeie, nimeni nu este mai mare decât Ioan; dar cel mai mic din împărăția lui Dumnezeu este mai mare decât el”.
       Credem că Acesta este cu adevărat Hristosul, Mântuitorul lumii (Ioan IV, 42).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu