04 aprilie, 2017

39. Făgăduinţa puterii de a ierta păcatele

Petru mărturisește dumnezeirea lui Iisus. – Și venind Iisus în părțile Cezareii lui Filip, a întrebat pe ucenicii Săi, zicând: „Cine zic oamenii că sânt Eu, Fiul Omului?”
       Iar ei au răspuns: „Unii, Ioan Botezătorul, alții Ilie, alții Ieremia sau unul dintre prooroci”.
       Și le-a zis: „Dar voi cine ziceți că sânt?”
       Răspunzând, Simon Petru a zis: „Tu ești Hristosul, Fiul lui Dumnezeu celui viu”.
       Iisus făgăduiește ucenicilor puterea de a ierta păcatele. – Iar Iisus,răspunzând, i-a zis: „Fericit ești Simone, fiul lui Iona, că nu trup și sânge ți-au descoperit ție acestea, ci Tatăl Meu, Cel din ceruri. Și Eu îți zic ție că tu esti Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri”.
       Iisus vestește patima Sa. – De atunci a început Iisus să arate ucenicilor Lui că El trebuie să meargă la Ierusalim și să pătimească multe de la bătrâni și de la arhierei și de la cărturari și să fie ucis și a treia zi să învieze.
       Pentru a fi urmașul lui Iisus, trebuie a purta crucea Lui. – Atunci Iisus a zis ucenicilor Săi: „Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie. Că cine va voi să-și scape viața o va pierde; iar cine își va pierde viața pentru Mine o va afle. Pentru că ce-i va folosi omului, dacă va câștiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său?”
       Trebuie să mărturisim pe Hristos. – „Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi și Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri; iar cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor și Eu mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Căci de cel ce se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat și păcătos, și Fiul Omului se va rușina de el, când va veni întru slava Tatălui Său cu sfinții îngeri”.
       Tu ești  Hristosul, Fiul lui Dumnezeu celui viu (Matei XIV, 16).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu