04 aprilie, 2017

50. Învăţături şi îndemnuri

Frica de Dumnezeu și credința în El. – Iisus a zis către popor: „Nu vă temeți de cei care ucid trupul și după aceasta n-au ce să mai facă. Vă voi arăta însă de cine să vă temeți: Temeți-vă de acela care, după ce a ucis, are putere să arunce în gheenă; da, vă zic vouă: Temeți-vă de acesta. Nu se vând oare cinci vrăbii cu doi bani? Și nici una dintre ele nu este uitată înaintea lui Dumnezeu. Ci și perii capului vostru toți sânt numărați. Nu vă temeți; voi sânteți mai de preț decât multe vrăbii”.
Purtarea cu îngrijire a vieții linistite. – Zis-a Iisus ucenicilor Săi: „Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urâ și pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi și pe celălalt îl va disprețui; nu puteți să slujiți lui Dumnezeu, și lui mamona.
De aceea, zic vouă: Nu vă îngrijiți pentru viața voastră ce veți mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veți îmbrăca; au nu este viața mai mult decât hrana și trupul decât îmbrăcămintea?
Priviți la păsările cerului, că nu seamănă nici nu seceră, nici nu adună în jitnițe, și Tatăl vostru cel ceresc le hrănește, Oare nu sânteți voi cu mult mai presus decât ele?
Și cine dintre voi îngrijindu-se, poate să adauge staturii sale un cot?
Iar de îmbrăcăminte de ce vă îngrijiți? Luați seama la crinii câmpului cum cresc; nu se ostenesc, nici nu torc. Și vă spun vouă ca nici Solomon, în toată mărirea lui nu s- a îmbrăcat ca unul dintre aceștia.
Iar dacă iarba câmpului, care astăzi este și mâine se aruncă în cuptor, Dumnezeu astfel o îmbracă, oare nu cu mult mai mult pe voi, puțin credincioșilor?
Deci, nu duceți grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca? Că după toate acestea se străduiesc păgânii; știe doar Tatăl vostru cel ceresc că aveți nevoie de ele.
Nu vă adunați comori pe pământ, unde molia și rugina le strică și unde furii le sapă și le fură; ci adunați-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică, unde furii nu le sapă și nu le fură, căci unde este comoara ta, acolo va fi și inima ta”.
Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă.
Rădăcina tuturor relelor este iubirea de argint (I Tes. VI, 9).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu