04 aprilie, 2017

48. Povaţă cum trebuie să ne rugăm

Iisus învață din nou pe ucenici „Tatăl nostru”. – Odată, fiind Iisus într-un loc și rugându-Se, când a încetat, unul dintre ucenicii Lui I-a zis? „Doamne, învaţă-ne să ne rugăm, cum a învățat și Ioan pe ucenicii lui”.
Și le-a zis: „Când vă rugați, ziceți: Tatăl nostru, Care ești în ceruri, sfințească-se numele Tău, Vie împărăția Ta, Facă-se voia Ta, precum în cer așa și pe pământ.
Pâinea noastră cea spre ființă, dă-ne-o nouă în fiecare zi.
Și ne iartă nouă păcatele noastre, căci și noi înșine iertăm tuturor celor ce ne greșesc nouă. Și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăvește de cel rău” (Luca XI, 2-4).
Trebuie să ne rugăm cu stăruință. - Și a zis către ei: „Cine dintre voi, având un prieten și se va duce la el în miez de noapte și-i va zice: Prietene, împrumută-mă cu trei pâini, că a venit, din cale, un prieten la mine și n-am ce să-i pun înainte, iar acela, răspunzând dinăuntru, să-i zică: Nu mă da de osteneală. Acum ușa e încuiată și copiii mei sânt în pat cu mine. Nu pot să mă scol să-ți dau?
Zic vouă: Chiar dacă, sculându-se, nu i-ar da pentru că-i este prieten, dar pentru îndrăzneala lui, sculându-se îi va da cât îi trebuie.
Și eu zic vouă: Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia și cel ce caută găsește, și celui care bate i se va deschide.
Și care tată dintre voi, dacă îi va cere fiul pâine, oare îi va da piatră? Sau dacă îi va cere pește, oare îi va da, în loc de pește, șarpe? Sau dacă-i va cere un ou, îi va da scorpie?
Deci dacă voi, răi fiind, știți să dați fiilor voștri daruri bune, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duh Sfânt celor care cer de le El!”
Trebuie să ne rugăm împreună. – „Iarăși grăiesc vouă că, dacă doi dintre voi se vor învoi pe pământ în privința unui lucru pe care îl vor cere, se va da lor de către Tatăl Meu, Care este în ceruri. Că unde sânt doi sau trei, adunați în numele Meu, acolo sânt și Eu în mijlocul lor.”.
Tot ce veți cere de la Tatăl Meu, în numele Meu, vi se va da (Ioan XVI, 2-3).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu