04 aprilie, 2017

75. Rugăciunea arhierească a lui Iisus


Iisus Se roagă pentru El însuşi. – Acestea a vorbit Iisus şi, ridicând ochii Săi la cer, a zis: „Părinte, a venit ceasul! Preaslăveşte pe Fiul Tău, ca şi Fiul să Te preaslăvească, precum I-ai dat st ăpânire peste tot trupul, ca să dea viaţă veşnică tuturor acelora pe care Tu I-ai dat Lui. Şi aceasta este viaţa veşnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis.
Eu Te-am preaslăvit pe Tine pe pământ; lucru pe care Mi L-ai dat să-l fac, l-am săvârşit. Şi acum, preaslăveşte-Mă Tu, Părinte, la Tine însuţi, cu slava pe care am avut-o la Tine, mai înainte de a fi lumea”.
Iisus se roagă pentru ucenicii Săi. – "Arătat-am numele Tău oamenilor, pe care Mi i-ai dat din lume; pentru aceştia Mă rog, căci ai Tăi sânt. Părinte Sfinte, păzeşte-i întru numele Tău, pe aceia pe care i-ai dat Mie, ca să fie una, precum sântem şi Noi. Nu Mă rog ca să-i iei din lume, ci ca să-i păzeşti pe ei de cel viclean. Sfinţeşte-i pe ei întru adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul”.
Iisus Se roagă pentru toţi credincioşii. – „Dar nu numai pentru aceştia Mă rog, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine, prin cuvântul lor, ca toţi să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine şi Eu întru Tine, aşa şi aceştia întru Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.
Părinte, voiesc ca, unde sânt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia pe care Mi i-ai dat, ca să vadă slava Mea pe care am primit-o de la Tine”.
Apoi, după cântarea de mulţumire, Iisus şi ucenicii Săi au ieşit de la cină.
Părinte, a venit ceasul (Ioan XIII,1).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu